Om Susanna Art

Susanna Art är en hobbyverksamhet, som drivs av mig, Susanna Antonsson. Jag syr, sjunger, designar och skapar sådant jag får lust till och sådant jag får i uppdrag att göra. Det finns en hemsida här: susannaart.se.

Retroklänning sydd av ett lakanstyg, som hittades på Second Hand
Retroklänning sydd av ett lakanstyg, som hittades på Second Hand
Med denna dräkt kom jag tvåa i dräkttävlingen. Den ska klä en svensk lärarinna, ca 1914.
Med denna dräkt kom jag tvåa i dräkttävlingen. Den ska klä en svensk lärarinna, ca 1914.

Denna blogg är till för att visa hur det går till när jag skapar nya ting. Om du är nyfiken på att veta hur man syr något specifikt, får du gärna höra av dig, så kan vi se om jag lyckas förklara på ett pedagogiskt vis.

Jag syr mest plagg som jag har designat själv. Helst använder jag återvunnet material. Ofta snokar jag runt i Second Hand-butiker och håller korpgluggarna öppna för tyger som kan bli klänningar. Tre av mina mest uppskattade klänningar har faktiskt skapats av material från lakan och stuvbitar från Erikshjälpen i Vimmerby.

Förutom moderna och retrokläder, syr jag en hel del historiska dräkter. I våras kom jag på delad förstaplats i en internationell dräkttävling, för min reproduktion av ett empirporträtt och år 2015 kom jag på andraplats i samma tävling på temat Första Världskriget. Här kan du kan läsa om dräktens tillkomst.

Jag illustrerar och designar också. Bland annat har jag designat loggorna till Mitt Hem och Korskyrkan i Vimmerby, samt till sjuksköterskeskolan i Mchukwi, Tanzania.

Mchukwi Nursing School

Några av mina framträdanden som sångerska, kan du se på Youtube.

Anlita mig

Om du vill att jag ska sjunga på din tillställning, sy upp din dräkt eller måla något åt dig, kan du kontakta mig via min mail: susanna@susannaart.se

 • Sömnadsuppdrag – så länge SusannaArt förblir i formen hobbyverksamhet, tar jag 90 kr/timme + ersättning för materialkostnad. Vi använder tyg som du har hittat eller som vi beställt tillsammans.
 • Sånguppdrag – generellt tar jag 700 kr för första sången + 300 kr för varje extra sång därefter + reseersättning.
 • Konst – beror på vad det gäller

Ha en bra dag! 🙂

Share

2 thoughts on “Om Susanna Art”

 1. Syr du fortfarande på beställning?
  Jag letar efter lämpliga kläder kring sent 1800-1910.
  Maila mig gärna om du kan eller vet någon annan. Alla tips mottages tacksamt
  Mvh
  Madde

  1. Hej Madelene!

   Ja, jag syr fortfarande på beställning. =) Det varierar dock vad jag åtar mig för uppdrag, eftersom vissa väldigt figursydda plagg kräver mycket provning för att få perfekta, vilket är svårt att få till om beställaren bor långt bort.
   Om inte vi lyckas hitta någon lösning, kan jag tänka mig att tex. Åsa https://fashionthroughhistory.com/ eller Sarah http://somnardetbegavsig-1800.blogspot.se/ kan ordna något eller förmedla kontakt.
   Jag har skickat ett privat mail till dig också.

   Mvh
   Susanna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

– where you can see what I do – designing, sewing, singing, creating etc.