Om Susanna Art

Susanna Art är en hobbyverksamhet, som drivs av mig, Susanna Antonsson. Jag syr, sjunger, designar och skapar sådant jag får lust till och sådant jag får i uppdrag att göra. Det finns en hemsida här: susannaart.se.

Retroklänning sydd av ett lakanstyg, som hittades på Second Hand
Retroklänning sydd av ett lakanstyg, som hittades på Second Hand
Med denna dräkt kom jag tvåa i dräkttävlingen. Den ska klä en svensk lärarinna, ca 1914.
Med denna dräkt kom jag tvåa i dräkttävlingen. Den ska klä en svensk lärarinna, ca 1914.

Denna blogg är till för att visa hur det går till när jag skapar nya ting. Om du är nyfiken på att veta hur man syr något specifikt, får du gärna höra av dig, så kan vi se om jag lyckas förklara på ett pedagogiskt vis.

Jag syr mest plagg som jag har designat själv. Helst använder jag återvunnet material. Ofta snokar jag runt i Second Hand-butiker och håller korpgluggarna öppna för tyger som kan bli klänningar. Tre av mina mest uppskattade klänningar har faktiskt skapats av material från lakan och stuvbitar från Erikshjälpen i Vimmerby.

Mchukwi Nursing School
Logga utvecklad för sjuksköterskeskolan, som är kopplad till Mchukwis missionssjukhus.

Förutom moderna och retrokläder, syr jag en hel del historiska dräkter. I våras kom jag på andra plats i en internationell dräkttävling, på temat Första Världskriget. Här kan du kan läsa om dräktens tillkomst.

Jag illustrerar och designar också. Bland annat har jag designat loggorna till Mitt Hem och Korskyrkan i Vimmerby, samt till sjuksköterskeskolan i Mchukwi, Tanzania.

Några av mina framträdanden som sångerska, kan du se på Youtube.

Ha en bra dag! 🙂

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

– where you can see what I do – designing, sewing, singing, creating etc.